Friday 5 January 2007

Batinin Yeni Siyaset Modeli - Islamiyete Saldir!

insan sikca rastladigi olaylara kar$i hemen bir ali$kanlik kazanir. Hatta zaman icinde bu ali$kanlik oyle bir hal alir ki, ilk gordugunde kendisinde $iddetli bir $a$kinlik ya da tepki olu$turan olaylar, bir sure sonra rutin konulara donu$ur.

Dunya uzerinde suren sava$lar ve cati$malar da boyle olaylardandir. Bir ulkede bir i$galin, katliamin veya soykirimin ba$lamasi dunyanin dort bir yaninda ilk once $iddetli bir tepki olu$turur. ornegin Bosna'da ilk cati$malarin ba$ladigi gunleri du$unelim, ya da Cecenya'yi, Filistin'i... Yakin zamanda babasinin kucaginda İsrail askerlerinin kur$unlarina hedef olan Filistinli cocugun goruntusu, kundaklarinda katledilen cecen bebekler, Bosna'da buyuk bir soykirima maruz kalan kadinlar, ya$lilar, gencler...

İnsanlar, bu goruntuleri gordukleri ilk gunlerde iclerinde duyduklari tepkiyi, bir$eyler yapma istegini sik sik dile getirmi$lerdir. Ancak ardi arkasi kesilmeyen haberler zaman icinde dikkatlerini cekmez olur. Her gun yeni ki$iler olur, kadinlar tecavuze ugrar, cocuklar kur$unlara hedef olur, mayinlara basip kolunu ya da bacagini kaybeder... Ancak insanlarin ilk gunlerde verdikleri tepkiler yerini garip bir duyarsizliga birakir. Hatta gazeteleri aldiklarinda, sava$ haberlerinden cok hemen yan sutunda yer alan magazin icerikli bir haber ilgilerini ceker. cunku Filistin'de, Cecenya'da, Ke$mir'de ya da Dogu Turkistan'da her gun birkac ki$inin olmesi, "siradan bir haber" haline gelmi$tir.

Dahasi bu vah$etleri sanki makul birer siyasi geli$me gibi gosteren bir propaganda da bir taraftan yururluktedir. Bu nedenle bircok insan, cecenistan'da devam eden buyuk katliami Rusya'nin bir ic sorunu, Filistin'de ya$ananlari İsrail ile Filistin arasinda bir toprak mucadelesi, Ke$mir halkina yonelik devam eden Hint zulmunu ise bolgenin stratejik konumundan kaynaklanan bir problem olarak degerlendirmektedir. Diger pek cok nedenin yaninda, tarihi ve ekonomik nedenlerin de cati$malarin meydana gelmesinde etkili oldugu dogrudur. cecenistan Rusya icin hem ekonomik hem de stratejik acidan cok onemlidir. Fanatik Yahudilerin Kudus'e ve diger Filistin topraklarina yonelik i$gal niyetleri asirlardan beri suregelmektedir. Ancak Cecenya halkinin komunist Rus yonetiminden gordugu baskinin, Afrika'daki Musluman halklarin maruz kaldigi $iddetin, Balkanlar'daki Muslumanlarin tum dunyanin gozleri onunde gordukleri $iddetli baskinin ve uygulanan etnik temizligin tek nedeni ekonomi ya da ic sorunlar degildir. Bu insanlarin temsil ettikleri Musluman kimlik bu cati$malarin ana nedenlerinden birini olu$turmaktadir.

Bu insanlar Allah'a iman ettikleri, hayatlarini inanclarinin gerektirdigi $ekilde gecirmek istedikleri ve cocuklarini da inancli kimseler olarak yeti$tirmeyi amacladiklari icin ce$itli baskilara maruz kalmaktadirlar. Guclu bir İslam devleti ya da İslam ulkelerinin olu$turdugu guclu bir birlik ise pek cok Batili ulkede buyuk bir rahatsizlik uyandirmakta, pek cogunun da cikarlarini tehdit etmektedir.

Konunun bir ba$ka yonu ise, insanlarin cok buyuk bir bolumunun bu ulkelerde ya$ananlar hakkinda hic bilgi sahibi olmamalari, hatta bircok ulkenin adini dahi bilmemeleridir. Cezayir'de, Endonezya'da, Tunus'ta ya$ayan Muslumanlarin kar$i kar$iya bulunduklari zorluklarin, baskilarin, her gun bir yenisi gercekle$en $iddet eylemlerinin, acligin ve sefaletin farkinda dahi olmayan bir insanin durumu cok daha du$undurucudur. cunku bu ki$inin, varliklarindan haberdar olmadigi iman sahibi ki$ilere yardim elini uzatmasi elbette mumkun olmayacaktir. Bir kesim ise yapilan zulum ve haksizliklarin farkindadir. Ancak bu ki$ilere yardim edebilecegini, zulmun engellenmesi icin caba sarf edebilecegini aklina dahi getirmez. ustelik hicbir $ey yapamayacagi konusunda kendisini o kadar inandirmi$tir ki, ne okudugu haberler ne de gordugu goruntuler vicdaninda en ufak bir etki olu$turmaz.

Oysa iman eden bir insan, her duydugundan ve her gordugunden sorumludur.

Allah'in emrini tutan iman ve vicdan sahibi ki$ilerin olan bitenlere gozlerini kapamalari, onlari gormezlikten gelmeleri mumkun degildir. Bir Muslumanin dunya uzerinde boylesine $iddetli bir zulum devam ederken, rahat yataginda kayitsizca uyumasi, bo$ i$lerle oyalanmasi, yalnizca kendi eglencesini ve cikarlarini du$unmesi imkansizdir. cunku iman eden bir ki$i haksiz sava$larin, katliamlarin, zulmun, acligin, ahlaki dejenerasyonun, kisaca dunya uzerindeki tum sorunlarin temel cozum yolunun Kuran ahlakinin insanlar arasinda yayginla$masi oldugunu bilmektedir. Bu bilgi ona cok buyuk bir sorumluluk yuklemi$tir; dunyaya İslam dinini ve dinin getirdigi guzellikleri anlatmak, Kuran ahlakini yaymak ve dinsizlige kar$i fikri bir mucadele yurutmek...

Dunyanin dort bir yanindaki mazlum Muslumanlarin durumlarini tum acikligiyla ortaya koymak ve vicdanli insanlari bu gercegi du$unup cozum yollari aramaya davet etmektir. İcinde bulundugumuz devir, gaflete kapilmaya, sessiz kalmaya, umursuz davranmaya, dunya hayatinin kisa yararinin pe$ine du$meye, nefsani tarti$ma ve ceki$melerle vakit oldurmeye uygun bir devir degildir. Milyonlarca Musluman bu kadar buyuk bir zulum altindayken İslam icin bir caba icerisinde olmamak, cok buyuk bir vicdansizlik olur.

Ve ku$kusuz insani ahirette buyuk bir vebal altinda birakir.

No comments: